Tuesday, October 27, 2009

26th October 2009

Dia datang test make up untuk majlis tunang dia bulan Januari nie... Tengah hari dia kol petang dia datang nak wat test makeup.. dia kata takut tak cantik jadi dia nak wat test make up.. sebab mak dia ni mak andam... Lepas aku makeup dia confirm jadi amik aku make up dia Januari nanti... alhamdullilah.. rezeki kan...




24th October 2009

Pelamin yang dia mintak aku wat...



Ok.. sambung cerita pasal bukit beruntung tue... aku suppose sampai putrajaya dalam kol 1.00pm.. x sempat aku sampai sana dalam 1/2 jam alih2 sampai putrajaya dalam kol 1.40pm.. heheh tension gler.. Melisa nie.. kat aku.. nasib baik le pihak lelaki sampai lambat dalam kol 4.00 ptg so sempat le aku make up dia cantik2.. citer pasal Mel dia amik pakej pelamin + make up + fotographer + baju.. siap tambah sireh junjung suh aku wat.. so tengokla hasil nya.. dia kata mmg hepi gler... sebab aku make up dia cantik2. Siap datang hantar makanan rumah aku lepas majlis tue.. anyways thanx mel.... Jumpa lagi tuk majlis nikah u nanti...



Sireh Junjung yang dia tempah kat aku...

24th October 2009 & 25th October

Sory atas kelewatan upload gambar terbaru... ok citer pasal minggu ni aku ada 2 job yang betul2 stress kan aku waktu tue.. bukan apa.. aku make up ain nie kat bukit beruntung sepatutnya pukul 10.00am. Tepat kol 10 aku dah sampai tapi sebab dia ada fotoshoot sikit so lambat sikit la aku make up dia ni.. dalam kol 11... habis make up kol 12.30 sebab nak bekejar ke putrajaya plak.. hhehe nanti aku sambung citer perjalanan ke putrajaya ok... so time being enjoy make up ain nie.. Yang putih make up reception kat bukit beruntung yang kaler kelabu plak majlis bertandang dia kelana Jaya.


Monday, October 19, 2009

11th October 2009

Pagi sebelum aku make up Nana aku make up Atiqah ni kat Subang Perdana. Dia nikah pagi tue pukul 9.00 pagi so pukul 7.00 pagi aku dah tepacak kat umah dia make up dia... lepas tue nak g lari kejap ke Klang untuk make up Nana pastu patah balik kat tuk touch dia pulak ... hehhe pax jugak le time tue.. tapi alhamdullilah manage untuk siapkan dengan hasil yang memuaskan hati aku... hehhe..


17th October 2009

Ok citer pasal hari ni... aku ada dua job yang terkejar - kejar ... mule - mule aku wat job di Subang perdana lepas tu baru aku make up Nana nie kat Klang.. Dari Subang Perdana ke Klang aku pecut 140k/m dalam masa 15 minit dah sampai tapi sebab sesat hehhe dalam masa 1/2 jam jugak le sampi.. sebab majlis start pukul 11.00 am so aku kene cepat sebab lepas make up Nana nie nak patah balik Subang Perdana tuk touch pengantin kat sana plak.. so cam ne??? ok tak aku make up walaupun dalam keadaan rush... Dia amik pakej make up, pelamin dan baju. Baju dia koleksi baju aku tau..

Monday, October 12, 2009

11th October 2009

Si atiyah ni... dia dulu aku make up nikah lepas 4 bulan baru dia wat majlis reception dia kat Restoran Nelayan ni.. pada masa yang sama aku attend jugak majlis dia.. sebab husband dia office collegue aku.. cam ne korang rasa ok tak aku make up???

11th October 2009

Citer pasal make up hari ni.. experience baru aku make up orang Urdu... dia dari india.. kawin dengan orang malaysia yang ada keturunan bollywood... hhehe actually dia tgk aku nyer blog then terus kol.. rezeki aku lah kiranya nak make up dia nie... Sorrylah sebab tak amik gambar sebelum dia tak kasi sebab tak pakai tudung kan...


10th October 2009

Haslinda nie... dia nak test make up untuk nikah dan amik pakej... so Sabtu tue.. aku wat test make up kat dia. Response dia sangat - sangat la sonok di dengar.. hehhe so nantikan gambar dia masa majlis dia bulan November nanti...


9th October 2009

Customer kali ni rekemended by my other customer. Dia nak make up for dinner. Malam sebelum tue dia kol aku cakap dia ada fuction di Sunway Hotel, dia cakap dia nak make up kat sana so kebetulan aku free so aku amik je le job nie...
as usual have a look..


Friday, October 9, 2009

07th October 2009

Kali ni aku wat test make up untuk Ain di Shah Alam. Dia nak kawin 24 & 25 hb October ni... tak lama dah kan... kalo aku cam ni kire last minit gak le dia cari... Dia nak kawin kat rawang... muda lagi budak ni... baru 24th... Malas la nak citer banyak - banyak tengoklah nanti jadi tak dia amik aku tuk Majlis dia nanti...



Monday, October 5, 2009

02th October 2009

Lepas aku make up Linda aku make up Norhana ni kat Sg. Penchala untuk majlis nikah dia. Dia kol aku malam sebelum dia nikah tue... kire last minit gak la dia amik aku ...Nasib baik aku xde job petang tue..buleh la aku make up dia... So enjoy yer make up sebelum and selepas...


02nd & 04th October 2009

This time aku make up Linda kat Kelana Jaya. Yang putih make up nikah yang maroon ni make up bertandang sebab majlis sanding dia amik pakej dengan orang lain...