Tuesday, January 27, 2015

Masliyana Makeup @ Dress

Wedding for 24 @ 25th January 2015. Makeup for reception and akad. Dress collection by Classic Bridal color hemlock for recep and light yellow for Akad.

For rent this baju please do call me..




Thursday, January 22, 2015

Makeup and Wedding Dress by Classic Bridal

Macam dah lama x update blog ni kan since.lst year being so busy dengan benda lain..  Oklah since aku dah plan nak bergiat balik dalam penulisan blog ni so jom kite citer pasal makeup aku dulu lah. Nie one of collegue masa sekolah. Nie adik dia kawin dia amik full package kecuali catering dan fotographer. Vaju nikah dan baju sanding yg dia tempah ni semua dr Classic Bridal. Dia nak kan makeup yg simple but looks like princess. So aku makeup la ikut ke hendak dia. So jom kite tengok baju sanding dan baju nikah yang dia tempah dr butik aku.




Thursday, February 27, 2014

New Package for 2014 @ Khemah Pakej

Hi readers.... To introduce you out new package for Platinum Package .... The price in only RM 23.00 per pax... Hurry please call up me now before promotions end...


Monday, February 24, 2014

25th October 2014

Makeup nikah for one of aku nye customer aku pun lupe dah nama customer ni, lama sangat nak upload sampai lupe nama. Dia nikah waktu malam jadi aku kene 'Bolt' kan sikit mata customer ni. Dia nak mata smokey dan nampak makeup di waktu malam. So aku tebalkan sikit makeup dia supaya jadi lebih outstading sikit.




Wednesday, February 12, 2014

31th August 2013 @ Anne

Anne Jorenna sahabat aku ketika study kat Uitm dulu. Alhamdullilah berumah tangga tahun 2013. Seorang yang cantik dan bijak Anne ni. Pakej yang dia ambil dari aku nikah, Malam Berinai dan Sanding. Makeup nikah kurang cahaya menyebabkan gambar agak gelap. Masih kosep simple untuk makeup nikah. Makeup sanding pula berkonsepkan Minangkabau dan baju yang di pilih dari busana kami bewarna Hijau Zamrud. Agak menyerlah warna busana menyerlahkan warna kulit yang dimiliki Anne. Lipstik merah berkonsepkan klasik amat menarik di kenakan pada Anne.   

  

Tuesday, February 11, 2014

15th September 2013

Makeup nikah yang natural untuk customer yang lokasi dia agak jauh sedikit. Lokasi di Kuala Selangor. Dia menginginkan makeup yang natural tapi 'heavy' sedikit di bahagian mata sebab mata dia agak kecil. Jadi aku buatkan sedikit smokey supaya menyerlahkan sedikit kelopak mata tapi tidak terlalu tebal sebab untuk nikah aku sesusaikan dengan konsep simple and natural. Busana dan veil adalah koleksi si pemakai sendiri.

 


Monday, February 10, 2014

8th September 2013 @ Hafieza

Hafieza customer aku dari Sg Buloh dia amik  pakej untuk makeup dan hairdo. Makeup simple untuk majlis pertunangan Fieza dan rambut aku buat curly sebab rambut dia tak cukup banyak dan panjang so aku buat se simple yang mumgkin. Tema kaler purple so eyeshadow aku buat purple dan nude kaler untuk lipstik dan blusher.



Sunday, February 9, 2014

31st August 2013 @ Shima

Pada Sambutan Hari Merdeka 2013 nie, aku ada dua jobs makeup yang perlu aku selesaikan. Satu makeup untuk akad pagi di Batu Caves dan satu lagi Makep reception untuk one of my colleges's cousin kat Sg Penchala. Pakej yang dia ambil pelamin, makeup dan baju. Baju yang di pakai pengantin adalah salah satu koleksi baju aku. Makeup yang dia request mestilah heavy sikit pada bahagian mata...




Saturday, February 8, 2014

31st August 2013

Ok time nie Sambutan Hari Merdeka tahun 2013. Lama betul aku baru nak upload customer ni hihihihi. Papepun mari kiter bercerita tentang customer ni nak nikah pagi nie di Batu Caves. Dia hanya ambil pakej tempah baju Sanding dia, Makeup dan sewa accessories. Veil dan bunga tangan yang dia pegang tu adalah collection Makeup by Fiza. Simple makeup untuk nikah tapi masih mengekalkan natural concept.


Friday, February 7, 2014

30th August 2013 @ Hamizah

Customer ni makeup untuk akad nikah sebelum hari Merdeka esoknye. Dia hanya ambil pakej tempah baju nikah termasuk veil dan tudung serta makeup nikah. Bulu mata dia memang tak nak pakai bulu mata dan nak simple makeup. So aku kene buat sehabis light la untuk customer ni. Memang xde pakai bulu mata dan eyeshadow yang natural colour. Simple kan.. tapi inilah yang di minta .. 




Thursday, February 6, 2014

25th November 2013 @ Anis

Anis nie ambil full package dari nikah sampai ke sanding. Pakej yang dia ambil dari aku Pelamin, Makeup dan baju baru. Customer ni simple je baju nye pun jenis kurung moden sahaja dan pelamin yang dia ambil pelamin rumah satu panel. Pakej dia hampir RM2500 dari tempah baju sekeluarga dan baju nikah dia dan baju sanding dia . Dia request kening tak nak dicukur tapi senang je sebab kening dia memang dah kemas.




Wednesday, February 5, 2014

17th & 18 August 2013 - Akad & Reception Makeup

Zaza amik pakej full lelaki dan perempuan. Pelamin baju dan Makeup untuk belah lelaki dan perempuan. Kali ni makeup untuk nikah dan Sanding tanpa cukur kening. Agak mencabar sebab kening nye tebal sikit tapi aku wat dah wat yang terbaik.. Natural Makeup requested by Zaza

  

Tuesday, February 4, 2014

Reception on 17th August 2013

Dah lama rasa nye tak update blog kan.. 
Sekarang dah 2014 saya nak bukak cerita yang lain asyik upload pic je kan dah berabuk blog nie rasanya.. ok sekarang kiter citer pasal customer ni... dia nak simple makeup untuk reception dia. Aku makeup dia pada 17th August 2013 tahun lepas.


Saturday, November 30, 2013

30hb November 2013 @ syuhada

Event: Solemnization
Location: Bandar Sri Damansara
Makeup done by Fiza



Wednesday, November 27, 2013

28th April 2013

Event: Bertandang
Location: Dewan Cheras
Makeup done by Fiza



Nik Maizatul @ 7 April 2013

Event: Solemnization
Location: Sg Penchala
Makeup & Shawl collection by Makeup by Fiza