Saturday, April 30, 2016

New Project Coming In!!

My next project coming in. Budget mini pelamin. Those pengantin yang ingin dapatkan pelamin - pelamin budget buleh la lepas ni call classic bridal. Kami buleh membuat pelamin mengikut kehendak dan budget yang anda ada. Untuk DIY pun buleh juga hubungi kami...

Items include:-
Kerusi
4 flowers deco
1 Chandalier
1 Shaggy carpet
2 spotlight
2 candle holder.

Dan backdrop dan stage juga akan diberi berdasarkan kehendak pelanggan sekalian.. 




Friday, April 29, 2016

Shoot Studio at Butik Vendor

Today, lets we talk about studio shoot, Minggu lepas ada invitation dari one of my colleagues untuk makeup dia for studio shoot. Dah  6 years dia menjadi customer aku sampai dia nak shoot studio pun masih panggil aku untuk makeup kan dia dan one of their colleagues.  Baju - baju yang da shoot sangat cantik dan attractive. This is sebahagian dari koleksi baju - baju yang di hasilkan dari koleksia alia. Untuk follow if alia ni buleh follow @aliahabrashid

Jom kiter cuci mata sambil tengok hasil makeup ....












/ @ayana.my .

Wednesday, April 20, 2016

Makeup Tunang

Setelah Sekian lama menyepi.. lupe pulak nama customer ni. Actually aku makeup customer ni sebagai gantian pada one of kawan aku yg tetibe tak dapat nak makeup dia masa ni. So dia mintak aku makeup untuk sepupu dia. So dia request smokey eyes supaya nampak galak sikit mata nye.

Ini adalah hasil dari contengan muka dia .. Sekarang ni dah macam - macam skill makeup yang ada masa kini... tapi aku harap dapat tingkat kan skill aku di masa akan datang untuk tingkatkan mutu makeup skill aku in sha allah....

amin.. doakan ye kawan2.


Tuesday, April 19, 2016

Package Wedding, 2015 ( Noor)

 Jom cerita pasal pelamin dan makeup job tahun ni 2015 .. .. Makeup nikah dan pelamin bawah khemah. Package including baju sanding dan makeup sanding. Baju sanding yang di tempah khas dengan design songket dress berwarna mint green adalah pemilihan si pengantin. Lokasi majlis di Jinjang, Kepong.

Untuk menenempah pelamin - pelamin mengikut budget anda atau baju - baju untuk hari persanding buleh hubungi Classic Bridal untuk keterangan lanjut...




Wednesday, October 7, 2015

Wedding Anis @ Kota Damansara


Harini citer pasal Anis. Pakej yg di ambil Anis sepasang Songket baru bewarna Beige, Pelamin bawah conopy berconceptkan simple and elegant. Walkway, arch dan pintu gerbang, serta persalinan malam berinai yang bewarna unggu gelap. Semua accessories pakaian dan makeup collection Classic Bridal.

Pelamin design adalah request dari Anis sendiri dan baju yg di pakai ada lah baju tempaham baru. Sekiranya bakal pengantin ingin menempah baju kahwin atau nikah buleh hubungi saya segera..


 


Tuesday, September 29, 2015

Makeup for Reception for Ain @ Semenyih

Rasanye macam dah lama x berborak mengenai makeup ni selepas saya melahirkan... ok kali ni kiter citer pasal ain ni yer... Dia buat majlis yg simple je pakej yang dia ambil fotogrpher, pelamin dan makeup. Baju ni kalo sesapa yg berminat buleh tempah sebab ini baju dia sendiri.

Service: Makeup, Pelamin dan Fotographer
Lokasi: Semenyih
MUA: Fiza (owner)
Dia ada juga tempah bunga tangan artifical yang di tempah khas untuk majlis sanding nye. So enjoy picture sekitar majlis ain ye...





Tuesday, January 27, 2015

Masliyana Makeup @ Dress

Wedding for 24 @ 25th January 2015. Makeup for reception and akad. Dress collection by Classic Bridal color hemlock for recep and light yellow for Akad.

For rent this baju please do call me..

Thursday, January 22, 2015

Makeup and Wedding Dress by Classic Bridal

Macam dah lama x update blog ni kan since.lst year being so busy dengan benda lain..  Oklah since aku dah plan nak bergiat balik dalam penulisan blog ni so jom kite citer pasal makeup aku dulu lah. Nie one of collegue masa sekolah. Nie adik dia kawin dia amik full package kecuali catering dan fotographer. Vaju nikah dan baju sanding yg dia tempah ni semua dr Classic Bridal. Dia nak kan makeup yg simple but looks like princess. So aku makeup la ikut ke hendak dia. So jom kite tengok baju sanding dan baju nikah yang dia tempah dr butik aku.

Thursday, February 27, 2014

New Package for 2014 @ Khemah Pakej

Hi readers.... To introduce you out new package for Platinum Package .... The price in only RM 23.00 per pax... Hurry please call up me now before promotions end...


Monday, February 24, 2014

25th October 2014

Makeup nikah for one of aku nye customer aku pun lupe dah nama customer ni, lama sangat nak upload sampai lupe nama. Dia nikah waktu malam jadi aku kene 'Bolt' kan sikit mata customer ni. Dia nak mata smokey dan nampak makeup di waktu malam. So aku tebalkan sikit makeup dia supaya jadi lebih outstading sikit.




Wednesday, February 12, 2014

31th August 2013 @ Anne

Anne Jorenna sahabat aku ketika study kat Uitm dulu. Alhamdullilah berumah tangga tahun 2013. Seorang yang cantik dan bijak Anne ni. Pakej yang dia ambil dari aku nikah, Malam Berinai dan Sanding. Makeup nikah kurang cahaya menyebabkan gambar agak gelap. Masih kosep simple untuk makeup nikah. Makeup sanding pula berkonsepkan Minangkabau dan baju yang di pilih dari busana kami bewarna Hijau Zamrud. Agak menyerlah warna busana menyerlahkan warna kulit yang dimiliki Anne. Lipstik merah berkonsepkan klasik amat menarik di kenakan pada Anne.   

  

Tuesday, February 11, 2014

15th September 2013

Makeup nikah yang natural untuk customer yang lokasi dia agak jauh sedikit. Lokasi di Kuala Selangor. Dia menginginkan makeup yang natural tapi 'heavy' sedikit di bahagian mata sebab mata dia agak kecil. Jadi aku buatkan sedikit smokey supaya menyerlahkan sedikit kelopak mata tapi tidak terlalu tebal sebab untuk nikah aku sesusaikan dengan konsep simple and natural. Busana dan veil adalah koleksi si pemakai sendiri.

 


Monday, February 10, 2014

8th September 2013 @ Hafieza

Hafieza customer aku dari Sg Buloh dia amik  pakej untuk makeup dan hairdo. Makeup simple untuk majlis pertunangan Fieza dan rambut aku buat curly sebab rambut dia tak cukup banyak dan panjang so aku buat se simple yang mumgkin. Tema kaler purple so eyeshadow aku buat purple dan nude kaler untuk lipstik dan blusher.

 

Sunday, February 9, 2014

31st August 2013 @ Shima

Pada Sambutan Hari Merdeka 2013 nie, aku ada dua jobs makeup yang perlu aku selesaikan. Satu makeup untuk akad pagi di Batu Caves dan satu lagi Makep reception untuk one of my colleges's cousin kat Sg Penchala. Pakej yang dia ambil pelamin, makeup dan baju. Baju yang di pakai pengantin adalah salah satu koleksi baju aku. Makeup yang dia request mestilah heavy sikit pada bahagian mata...




Saturday, February 8, 2014

31st August 2013

Ok time nie Sambutan Hari Merdeka tahun 2013. Lama betul aku baru nak upload customer ni hihihihi. Papepun mari kiter bercerita tentang customer ni nak nikah pagi nie di Batu Caves. Dia hanya ambil pakej tempah baju Sanding dia, Makeup dan sewa accessories. Veil dan bunga tangan yang dia pegang tu adalah collection Makeup by Fiza. Simple makeup untuk nikah tapi masih mengekalkan natural concept.