Monday, May 11, 2009

Test Make up for Aisyah

09th May 2009 - Test make up untuk Aisyah ni aku wat dalam kol 2.00 petang lepas aku wat test make up syikin.... heheh dia sangat2 le berpuas hati dengan make up aku.... dia ni simple je org nya.. dia tanak over make up.... pastu tanak pakai bulu mata palsu... heheh tapi dia tetap cantik... dia jadi amik aku jadi amik service aku bulan july nie... dua kali make up plak tue heheh...


Test & Tunang Make up for Syikin

9hb May 2009 - Nie test make up untuk syikin dia betunang 16hb May nie kat bentung.... aku pernah test make up dgn dia sekali dulu tapi aku tak berpuas hati jadi aku pun buat lagi sekali test make up kat dia dan inilah hasilnya... em... nasib le dia puas hati dgn keje aku hehehe...


Monday, May 4, 2009

Make up Tunang for Nadia

3rd Mei 2009 - Nie make up Tunang Nadia.... Citer pasal Nad nie.. cian dia... ehhehe... dia amin pakej pelamin ngan make up kat aku... malam masa nak pasang pelamin tue dia tension sangat sebab orang yang hantar pelamin tue janji nak pasang pelamin pukul 10.00 malam tapi tak sampai - sampai... dia mesej aku kul 10.30pm tp aku ngah tido lagi le dia tension.... tapi dia manage tuk kol aku kol 10.40pm kot... aku dengan mamai - mamai tu angkat le kol dia.. dia dgn suara yg tension tanya aku nape pelamin tak sampai - sampai g... aku pun kol la orang yang hantar pelamin tu dah sampai ke idak rupa - rupanya derang tgk bukak pelamin kat tempat lain da....aku pun explain la kat Nad nie... derang sampai lambat sikit... Tup -tup kol 12.30am gak le derang hantar... aku ni bukan tension dengan customer aku tapi tension dengan derang yang nak hantar pelamin tue... kalau ye pun talifon le aku kan.... takpelah aku faham memang cam ni org wat business kan by the way.. i'm enjoying make up Nad nie... hehhehe....


Sunday, May 3, 2009

Make up Tunang - Farah

2nd Mei 2009 - Lepas aku make up dari kajang tue terus aku lari ke kelana jaya nak make up Farah nie... em.. awal gak sampai umah dia...dalam pukul 9.30 dah sampai sebab majlis start at 11.30am.. Baik betul kuarga dia sampai2 aku disuruhnya aku makan... aku apa lagi orang dah offer aku makan je lah sbb x makan lagi kan dari pagi hehehe...

Nie muke sebelum di solek & selepas

Bridal Make up for Maryam

2nd Mei 2009 - Hari ni sabtu ni... aku ada 3 make up... 1st sekali kat kajang ni lah Maryam yang aku wat test make up hari tu... aku x letak muke sebelum pasal korang bleh tgk kat test make up dia muke dia cam ne.... tapi ni aku nak citer.... pukul 6 pagi aku kuar dari umah pukul 7 pg dah sampi umah dia....efficient tak aku hehhe.... 7 pagi aku nak make up dia nikah kol 9.00 pagi kene lah awal kan make up....

Nie make up sanding... sempoi gler dia nie... tak pakai crown pun... sbb dia kata dah sarat dah manik2 kat vel yang dia pakai...


Friday, May 1, 2009

Make up Tunang - Helina

1st Mei 2009 - Aku make up tunang untuk helina nie kat kg pandan.... aku ada letak gambar dia masa test make up hari tue...Dia tunang sangat la sempoi xde pelamin just make up ngan hantaran style dulukan... type kalo tgk dia sangat la stylo orgnya.. hehhehe
nie muke dia sebelum di touch up oleh aku.... aku sampai umah dia awal 15 minit sbb ye lah kebetulan aku kuar awal kan...tapi x pe lah... aku memang tanak rush2 make up sebab tu aku suke amik masa sikit tanak le kelam kabut... make up nanti tak cantik... hasilnya....